dimarts, 14 de gener del 2014

La Sembra - Xarxa agroecològica es presenta a Bellreguard i a Xeresa!



La Sembra - Xarxa agroecològica es presenta a Bellreguard
el proper dijous, 16 de gener i a Xeresa el dissabte, 18 de gener

Oliva, a 14 de gener de 2014.-  La Sembra - Xarxa agroecològica es presenta al Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Bellreguard el proper dijous, 16 de gener, a les 19:30h, i a la Casa de Cultura de Xeresa el dissabte, 18 de gener, a les 19:30h. 

La Sembra- Xarxa agroecològica és un grup de persones i de projectes relacionats amb l’agricologia convençudes que una agricultura, una artesania i un comerç respectuosa amb el nostre entorn, la nostra història i amb les persones no sols és possible, sinó que té un paper fonamental en la resolució dels principals problemes mediambientals, econòmics i socials que viu la societat a l’actualitat. Apostem per l´agricultura ecològica, l’artesania local i la venda directa com a forma de millorar la qualitat de vida de les persones.

Així, ens hem agrupat una sèrie d'agricultors de producte ecològic i consumidors de la comarca per oferir de manera directa un producte de qualitat utilitzant les pràctiques de l'agricultura ecològica i de l’artesania local. El col-lectiu és un projecte obert a més persones. El producte: fruïta, verdura, begudes, llegums, tot local i ecològic, i producte artesanal local, es pot consultar per internet i fer comanda al correu electrònic o al telefon de l’entitat. 

Així mateix, assessorem particulars, ajuntaments i centres escolars en materia agroecològica i amb la posada en marxa i desenvolupament de projectes relacionats com puguen ser: hort escolar ecològic, horts socials ecològics, horts urbans, horts ecològics de particulars…

El projecte es recolza en una sèrie de principis: una consciència ecològica, de manera que tendim a reduïr les energies no renovables de les nostres vides així com els productes químics dels nostres camps. La sobirania alimentària, l'agricultura i l'alimentació en mans de les persones que habiten un territori, en lloc de en mans del lliure mercat. L’artesania local, revalorització del producte artesanal local i els seus oficis. L’agroecologia, una visió holística de l'agricultura compromesa amb el medi ambient a través de l'acció social col·lectiva, no només centrada en la producció sinó, també en els sistemes de producció, distribució i consum. L’ajuda mútua, front la competència i l'individualisme extrem, el suport entre productors/es i també entre productors/es i consumidor/es, que propicien el treball en xarxa i la solidaritat entre iguals. L’assemblearisme, com a model organitzatiu en qual s'arriba per consens a la presa de decisions

Els objectius principals del projecte són: el comerç just, aconseguir un equilibri dels preus per tal de que es puga tornar a “viure de l'agricultura i de l’artesania” de manera digna. La recuperació de la terra: les zones agrícoles constitueixen espais verds i d'ampla diversitat que afavoreixen la vida en els nuclis urbans. Així mateix constitueixen un espai d'identitat de la manera de viure que durant segles em dut els valencians. Trobar eixa nova relació amb la terra per tal d'adaptar-se als nous temps és una tasca pendent. La re-localització del comerç: el fet de tornar a un comerç amb un tipus d'intercanvis de curta distancia, per reduïr l'elevat ús del consum de carburants dels transports de mercaderies, per generar nous espais d'ocupació.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada