dilluns, 29 d’octubre del 2012

Segona part. Tècniques de cultiu.

Primer que res dir-vos que hem canviat la data de la segona part del cicle formatiu EL TARONGER: DEL QUÍMIC A L'ECOLÒGIC, què estava previst pel proper dijous 1 de novembre es postposarà al DIJOUS 8 DE NOVEMBRE, respectant l'hora i lloc, es dir a les 19h a l'espai associatiu La Pebrella del c/ San Cristòfol nº 10.

En la primera part Enric Moscardó ens va introduir de forma general als conceptes propis de l'agricultura ecològica en tant que sistema sostenible de producció, amb un cicle tancat que imita el cicle de la natura. Un sistema sostenible en el temps que mira d'establir un equilibri ecològic, social i ambiental. A diferencia de l'agricultura química que comporta uns costos socials: nitrats a l'aigua per l'acció d'herbicides i fungicides, efectes nocius per la salut i mediambient, i uns costos econòmics per paliar estos efectes nocius: desintoxicació de les aigües, malalties respiratories...
Així, recolzaríem l'agricultura ecològica en 4 punts:
-Biodiversitat: fomentant-la, augmentant flora i fauna al nostre hort mitjançant diferents tècniques (adobs en verd, bardisses, rotacions...)
-El sòl: la terra s'ha de tractar com un bé, no és una propietat, em de deixar-la, com a mínim, tal i com l'hem trobat i si és pot millorar-la.
-Sanitat, control biològic: Mai s'utilitzen productes químics de síntesi, ens recolzarem amb les pràctiques culturals així com amb varietat autòctones i adaptades.
-Dignificació del medi rural: l'agricultura ecològica ha d'estar basada en el comerç just, potenciar la relació directa entre consumidores i llauradores per tal de millorar la condició social d'aquelles que treballen la terra.


En la segona part s'especificaran algunes de les tècniques que s'apliquen en citricultura ecològica,també comptarem amb experiències d'altres llauradors ecològics especialitzats en el cultiu de cítrics que aportaran la seva propia visió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada